Om Kolvig

Kolvigsgård, der blev bygget omkring 1600 af Mogens Graves, og som for en kort tid var rådhus for Ribe by, kom i Frederik Kolvigs eje omkring år 1850. Frederik Kolvig etablerede i denne bygning en købmandsgård, ” Kolvigsgård ”, der handlede med høkervarer, tømmer og byggematerialer.

Kolvig anlagde også en cikoriefabrik, der fremstillede kaffeerstatning og netop på grund af stor samhandel med Holland, hvorfra cikorierødderne blev importeret, blev Frederik Kolvig hollandsk konsul. Konsul Frederik Kolvig var en meget agtet person i Ribe, og han blev af borgerrepræsentanterne udpeget til at være til stede ved bisættelsen af kong Frederik VII.

Under en voldsom stormflod i oktober 1863 forliste et fartøj med stor værdi, tilhørende konsul Kolvig, i Vadehavet ved Vester Vedsted. Sammen med svære økonomiske tider i Danmark efter krigen i 1864, hvor Danmark blev besejret og måtte afstå Sønderjylland, blev det starten til en økonomisk svær periode. I februar 1867 blev det meddelt, at konsul Frederik Kolvig var gået fallit, og en tvangsauktion var uundgåelig.

Senere i februar 1919 nedbrændte cikoriefabrikken. Krig og økonomisk trængselstider betød, at fabrikken ikke blev genopbygget. Kolvigsgård fremstår i dag én etage lavere end oprindelig, og den store tre etagers fabriksbygning er helt væk. Restaurant Kolvig er indrettet på dette historiske sted i Ribe.

 

 

Åbningstider

Marts - December

Mandag- lørdag  kl. 11:30 - 21:30
(uge 43 - uge 13 11:00 - 21:00)

Januar- Februar

Onsdag- lørdag  kl. 11:00 - 21:00